Не понравилосьТак себеНормальноХорошоОтлично (1 оценок, среднее: 1,00 из 5)
Загрузка...

Дата публикации: 17.01.2020

Просмотров:

ЧИМ КУХНЯ З БАРНОЮ СТІЙКОЮ КРАЩЕ, НІЖ ЗВИЧАЙНА?

Декілька років тому дизайнери почали використовувати барні стійки як предмет кухонних меблів у квартирах і приватних будинках. Спочатку така ідея сприймалася не зовсім охоче, але зараз вона вписується практично в будь-який інтер’єр.

Барні стійки бувають класичними і міні. Перший тип являє собою велику масивну конструкцію. Він зазвичай встановлюється у великих просторих кухнях. Там є багато шафок, полиць і місця під кухонне обладнання (кава-машину, соковижималку та ін.).

Міні-стійка — це невелика стільниця на підставці, тримачі або на ніжці з хромованого металу. Такий тип найчастіше використовують в інтер’єрі. На Заході її ще називають «кавовим столиком» або «стійкою для сніданку», тому що це зручне місце для швидкого перекусу.

ЧИМ КУХНЯ З БАРНОЮ СТІЙКОЮ КРАЩЕ, НІЖ ЗВИЧАЙНА?

Переваги такого предмету меблів:

  • займає мало місця;
  • служить поділом кухні і вітальні в студії;
  • створює додаткове робоче місце;
  • часто обладнана фруктовницями та рейлингами.

Міні-стійки бувають:

  • традиційними;
  • приставними;
  • продовженням кухонного гарнітура;
  • трансформерами.

Класичний варіант — це висока стільниця на ніжці, яка може стояти біля стіни або біля інших меблів.

Приставна відрізняється лише тим, що вона кріпиться до якоїсь поверхні (підвіконня або кухонного робочого столу). Її висота така ж, як у предмета, до якого вона примикає.

Стійка як продовження кухонного гарнітура може розташовуватися до нього лінійно або перпендикулярно. Зазвичай у цьому випадку її роблять вище, ніж гарнітур.

Трансформер — це відкидна або розкладна конструкція, яка може розсуватися при необхідності, утворюючи повноцінний обідній стіл.

ЧИМ КУХНЯ З БАРНОЮ СТІЙКОЮ КРАЩЕ, НІЖ ЗВИЧАЙНА?

Використання в невеликих кухнях

У більшості будинків вторинного ринку кухні дуже маленькі (близько 6м2) На цьому просторі потрібно вмістити робочу поверхню, холодильник і обідній стіл. Крім того, зараз з’явилося багато кухонних девайсів, які також займають місце (кавоварки, мультиварки, сушки для фруктів, соковижималки).

У таких кухнях міні-стійка — гарний вихід для оптимізації простору. Вона кріпиться на висоті 110-120 см, а значить, стільці можна заховати під стільницю, коли Ви нею не користуєтеся.

Якщо у Вас гості, барна стійка служить додатковим місцем для приготування страв і сервірування. За нею можна повноцінно поїсти або відпочити, випивши чашку кави.

На спеціальних рейлінгах, які кріпляться зверху, можна підвісити келихи або поставити чашки. Фруктовниця буде служити одночасно яскравим декором, який Ви можете наповнювати сезонними фруктами або солодощами.

 

Застосування у квартирах-студіях

Барні стійки вважаються найпопулярнішим видом зонування між кухнею та вітальнею. Вони візуально розділяють дві зони, але при цьому, за рахунок відкритого типу, не захаращують інтер’єр.

Як правило, колір підбирається під основні тони вітальні. Класичний варіант — це розташування півостровом. У цьому випадку стійку розміщують перпендикулярно до кутового кухонного гарнітуру.

 

З чого роблять стійки?

При виготовленні застосовуються такі матеріали:

  • штучний або натуральний камінь;
  • метал;
  • скло;
  • дерево або ламінований ДСП.

Найчастіше використовується камінь. Він не боїться вологи, а також відрізняється високою практичністю. Його легко очистити від бруду та жиру без спеціальних засобів.

Штучний камінь цілком доступний за ціною. Натуральний — дорожчий, але цінується своєю екологічністю.

Вибір матеріалу залежить від стилю Вашої квартири. Метал і скло підходять напрямкам хай-тек, мінімалізм, модерн. Дерево — це класика або кантрі, а камінь — прованс, еко-стиль, скандинавський та ін.

 

Барна стійка — відносно молодий предмет у сучасних квартирах, однак, завдяки перевагам, сьогодні його обирають більшість дизайнерів, доповнюючи інтер’єр оригінальним і практичним рішенням.